Verbreden van je horizon

Vervreemding

Een persoonlijke noot. 

Om je horizon te verbreden moet je soms vreemde paden bewandelen. Openstaan voor nieuwe ervaringen en je realiseren dat de enige uitweg er meestal een is van er dwars doorheen gaan. Accepteren wat er is en schakelen op de momenten die daarom vragen. Dan lukt het om met kleine stapjes door ruig terrein te gaan.

Vandaag is het precies een jaar geleden dat alles veranderde. Al onze plannen en voornemens niet meer belangrijk waren. Onze dochter werd ziek, heel ziek. Niet lichamelijk maar in haar hoofd was het een chaos. Ons lieve slimme meisje dreigde te verdwalen in haar eigen hoofd. Het afgelopen jaar heeft ze ons veel geleerd. Ze gaf ons een inkijkje in zoveel meer dan we met het blote oog kunnen zien. Het was zwaar, onwennig en soms ook heel verdrietig. Niet alleen voor ons. Ook voor de mensen om ons heen. Het afgelopen jaar is onze horizon verbreed. We hebben letterlijk de vervreemding soms op moeten zoeken. Nieuwe wegen ontdekt door open te staan voor wat er op dat moment was.  Als je met mentale issues kampt wordt weleens de opmerking gemaakt over een gebroken been. Dat kun je zien dus dat is makkelijker te plaatsen. Als het in je hoofd onrustig is, zie je alleen de symptomen, maar wat zich werkelijk in iemands hoofd afspeelt laat zich moeilijk doorgronden.  Net zoals een gebroken been heelt op termijn, helen gelukkig ook de meeste mentale issues. Een eenmaal gebroken been is nooit meer precies hetzelfde als daarvoor. Een mentale storm die je hebt doorstaan is soms een ware beproeving, maar als je uit die storm komt is de lucht soms veel mooier dan daarvoor.

Versnelling

Vlak voordat Femconnect van start kon gaan brak de Corona pandemie uit. Weer hebben we geschakeld om af te stemmen op het ritme dat het leven aangaf. Het gaf tijd om de programma’s en trainingen nog meer grond te geven. Letterlijk de verbinding rond het dorpsplein op te zoeken en meer lokaal te verankeren. Door terug te schakelen hebben we met de programma’s kunnen versnellen. In september starten we met de eerste trainingen.  Trainingen voor vrouwen die een extra stap willen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Voor bedrijven en instellingen die hun leidinggevenden een stap extra gunnen in hun persoonlijke ontwikkeling. Vrouwen die het aandurven om nieuwe paden te ontdekken en daarmee hun horizon te verbreden.

Verbinding

Door op tijd te schakelen en toch kleine stapjes te maken kunnen we in 2020 verschillende mogelijkheden bieden om te verbinden met anderen en met jezelf. Samen nieuwe paden ontdekken of door oud ruig terrein gaan. Allemaal er op gericht om uiteindelijk concrete stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Soms een beetje vreemd en onwennig, maar vooral het ervaren van hoe jij je horizon kunt verbreden maakt het de moeite waard.

Dare to travel inside out!